8,8!

Conditioner waterbed

Water is een levend organisme, waarin bacteriën voorkomen. Bacteriën groeien, vormen gassen en sterven af.
Dit kan bubbels en (lichte) stankvorming tot gevolg hebben in de gesloten watermatras.
PVC is niet geheel dicht en de geur kan in de slaapkamer dringen. Om dit te voorkomen dient er eenmaal per jaar een flacon conditioner aan het water te worden toegevoegd.

Voorheen was dat een chemisch produkt en stond te boek als bestrijdingsmiddel. Sinds enkele jaren gebruikt Waterslaper AquaBio conditioner, dat op zich een bacteriëncultuur is. De goede tegen de slechte bacteriën. Voordeel is dat het geheel biologisch afbreekbaar is en onschadelijk voor de mens en het milieu.

Bij installatie van nieuwe matrassen eist de fabrikant vaak dat een opstarthoeveelheid van de door hem voorgeschreven conditioner wordt gebruikt, dit in verband met de garantie. Als die is uitgewerkt, kunt u pas AquaBio gaan toepassen. Overleg bij Waterslaper omtrent het toevoegen van AquaBio.
Daarna kunt u gebruik maken van een abonnement om de conditioner jaarlijks thuis te ontvangen. U kunt hier een bestelformulier downloaden voor jaarlijkse toezending van de conditioner e/ vinylcleaner.

Er zijn andere aanbieders van conditioner waar het voordelig is om meerdere flacons te kopen. Dat heeft niet zoveel zin. als u ze jaren moet bewaren. AquaBio is een levend product en kent een houdbaarheidsdatum, maar daarvoor wordt u bij die aanbieders nauwelijks of niet voorgelicht.

Vraag en Antwoord over conditioner:

 

1. Kan AquaBio Biologische waterbedconditioner gebruikt worden in een waterbed waar al een chemisch waterbedconditioner is gebruikt

Ja - AquaBio is ook werkzaam in een waterbed als de chemische conditioner is uitgewerkt; wacht dus de periode af waar in de chemische conditioner werkzaam is; dit is ongeveer 1 jaar. Stap dan, zonder het bed opnieuw te vullen, over op de biologische waterbedconditioner van AquaBio. Let wel: het product heeft een houdbaarheidsdatum! (zie achterzijde flacon)

2. Hoe onderhoud ik mijn waterbed?

waterbed conditionerIn een waterbed moet regelmatig een biologische waterbedconditioner (AquaBio) toegevoegd worden om problemen met lucht te voorkomen. Daarnaast laat, in tegenstelling tot gewone matrassen, een waterbed geen transpiratievocht door of andere stoffen zoals mijt, huidschilfers, bacteriën en schimmels. Dit heeft als voordeel dat een waterbed vele malen hygiënischer is. Op een watermatras ligt een afneembare tijk, deze is gemakkelijk te wassen. Het dekbed moet men elke dag minimaal 2 uur open laten liggen zodat het transpiratievocht uit het hoeslaken/tijk kan verdampen. Tevens moet men het vinyl elke 3 maanden reinigen met een speciaal reinigingsmiddel zoals AquaBio vinylreiniger.

3. Ik heb een flacon conditioner gekocht waarop staat dat het biologisch afbreekbaar is. Is dit dan een biologische waterbedconditioner?
Nee - Dit is gewoon een chemische waterbedconditioner. Elk product is biologisch afbreekbaar. Als je een auto in de grond stopt is deze ook biologisch afbreekbaar, alleen dit zal wel meer dan 10.000 jaar duren voordat hij helemaal opgelost zal zijn.

4. Passen de AquaBio producten door de brievenbus?
Ja - de AquaBio conditioner 140 ml en de AquaBio vinyl reiniger 140 ml kunnen beide door de brievenbus.

5. Kan men veilig werken met de micro-organismen die in AquaBio voorkomen?
Ja - De micro-organismen van AquaBio vallen in risicogroep 1 van de TRBA ( Technische Regeln für Biologische Arbeitsstoffen). Dit is een risicogroep waarin de meest onschuldige micro-organismen vallen, zoals bijvoorbeeld die bij kaas- en bierbereiding worden gebruikt.

6. Hoeveel ervaring is er al met de Biologische waterbedconditioner van AquaBio?
AquaBio is sinds 2008 op de markt, Het aantal bedden waar AquaBio in werd gebruikt is de miljoen reeds ruim voorbij. De ervaring van de waterbed gebruikers is zeer positief. De conditioner is ontwikkeld door AquaMetrica die jaren ervaring heeft op het gebied van wateronderzoek. Dit is in samenwerking gedaan met de Universiteit Wageningen.

aquabio7. Speelt de samenstelling van het vinyl (soort/merk) van het waterbed een rol bij werking van de Biologische waterbedconditioner?
Nee - De producten van AquaBio kunnen gebruikt worden in elk soort/merk waterbed. De producten van AquaBio hebben geen nadelig effect op het vinyl en stabilisatie.

8. Moet het water in het waterbedmatras ververst worden?
Nee - Het verversen van het water is niet nodig als men altijd de Biologische waterbedconditioner van AquaBio gebruikt.
Omdat de conditioner levende micro-organismen bevat is de houdbaarheid beperkt. Koop liever geen conditioner op voorraad.

9. Als ik mijn waterbed warmer zet heeft dit dan invloed op de werkzaamheid van AquaBio Biologische waterbedconditioner?
Nee - Dit heeft geen invloed op de werking, De Biologische conditioner van AquaBio bestaat uit hoge aantallen water zuiverende micro-organismen die optimaal leven bij een temperatuur van 24°C tot 38°C.

10. Hoe belangrijk is onderhoud voor mijn waterbed?
Als er niets aan onderhoud wordt gedaan, ontstaat er een verkeerd watermilieu. Dus moet er 1 keer per jaar een flacon Biologische waterbedconditioner van AquaBio worden toegevoegd. Dit houdt het water schoon waardoor het niet ververst hoeft te worden. Transpiratievocht en lichaamszouten kunnen het vinyl aantasten doordat het uitdroogt. Daarom moet het vinyl elke 3 maanden schoongemaakt worden met speciale Biologische vinylreiniger van AquaBio.

11. Waarom Biologische waterbedconditioner van AquaBio?
AquaBio levert als enige een echt 100% Biologisch alternatief in de met chemische conditioner gedomineerde markt. 

12. Waarom geen Chemische conditioner?
Deze Chemische conditioners zijn schadelijk voor mens en milieu. Hieronder een aantal punten betreffende chemische conditioners:
-Schadelijk voor milieu
-Geen gehele werking (niet alle bacteriën worden gedood)
-Kans op resistentie van de bacteriën
-Schadelijk voor mens

13. Wat is de werking van de AquaBio Biologische waterbedconditioner?
AquaBio waterbedconditioner bestaat uit hoge aantallen waterzuiverende micro-organismen. Deze waterzuiverende micro-organismen produceren geen gas of stank en houden het water in het waterbed in goede conditie.

14. Wat is de aanvang- en vervolgdosis van de AquaBio waterbedconditioner?
Bij een nieuw of bestaand watermatras dient men 1 flacon á 140 ml per matras toe te voegen. Vervolgens kan men om de 12 maanden AquaBio toevoegen.

U kunt hier een bestelformulier downloaden voor jaarlijkse toezending van de conditioner e/ vinylcleaner.