8,8!

Waterbedhoezen

Een matrashoes is een wezenlijk onderdeel van het slaapcomfort op het waterbed. De gekozen stof en vulling zijn bepalend voor:

  • vochtregulering, voldoende vochtafvoer tijdens de nacht en snel drogen
  • isolatie, houdt de warmte in het bed 
  • buffer tussen lichaamstemperatuur en watertemperatuur, daar zit zo'n 8-12 graden verschil in
  • wasbaarheid, liefst in eigen machine en droger
  • perfecte pasvorm, een hardside hoes is niet te gebruiken op een softside waterbed

Vroeger werd er veel wol toegepast in de hoezen, vanwege de goede vocht- en temperatuurhuishouding. Dat maakte de hoes ongeschikt om in de eigen machine te wassen. Met de komst van nieuwe vezels als o.a. Thinsulate, Tencel en Bamboe en het toepassen van deelritsen in de hoes, is dat probleem opgelost. De meeste hoezen kennen een wastemperatuur tot 90 graden Celsius.

Laat u goed voorlichten over de mogelijkheden, want u slaapcomfort staat of valt met een goede vocht- en temperatuurregeling in uw bed.

Waterslaper levert voor alle gangbare merken een passende matrashoes, meestal in meerdere kwaliteiten en prijzen. Ook voor het merk Stretch-Top zijn nog passende hoezen te leveren.

Meerdere hoezen kunnen ook worden voorzien van een anti-stofhoes, zodat u niet meer tussen de matrassen hoeft te poetsen en/of een 3D Klimanet voor een droger slaapcomfort en betere isolatie, vraag ernaar bij uw bezoek.

Een voorbeeld van een moderne matrashoes voor een waterbed