8,8!

Stabilisatie watermatrassen

Om een waterbed rustig te leten bewegen en om meer ondersteuning te krijgen afhankelijk van de lichaamsbouw, is er in de loop van de voorbije jaren een groot aanbod van stabilisatie materialen ontwikkelt.

Stabilisatie, vroeger bedoeld om enkel de beweging te remmen, bestaat als sinds de opkomst van het waterbed uit fiber materiaal. Platen die zich het best laten vergelijken met de vroegere filters in afzuigkappen, maar dan groter. Uiteraard zijn er in dit materiaal vele kwaliteiten te vinden en worden ook toegepast. Er zijn fibers van goede leveranciers die als grondstof wel 400% duurder zijn dan van de prijsbrekers.

Naast het remmende effect helpt de stabilisatie tegenwoordig ook mee om een goede ondersteuning aan te bieden voor elk type slaper, ter voorkoming dat je een hangmat-gevoel krijgt. Daarom worden er ook andere materialen gebruikt , al dan niet in combinatie met fibers.

Zo heeft Bodyform een lijn van 7 matrassen met fiber en 4 matrassen met een combinatie van fiber en een speciaal schuim.
Voordeel van die laatste matrassen is dat de schouder meer ruimte krijgt voor mensen die breed geschouderd zijn.