8,8!

Softside

Het softside waterbed is een bed met een zachte omranding, die vooral dient om makkelijk in en uit te stappen.
Een softside kan ook worden toegepast in een ledikant

Omdat een waterbed zich aanpast aan het lichaam, wordt het hele lichaam ondersteund 'gedragen', waardoor de druk op de huid zodanig laag wordt dat de bloedsomloop niet wordt geremd. Dit geldt met name voor de wat lichter gestabiliseerde bedden, maar ook bij een zwaardere stabilisatie blijft het bed perfect aansluiten.

Stabilisatie is de mate waarin de beweging van het bed wordt geremd. Daarvoor wordt een vorm van stabilisatiemateriaal (meestal fiber) gebruikt en aangeduid in eendiverse stappen van laag naar hoog. Laag is veel bewegend en hoog is nauwelijks bewegend.
Helaas gelden er in aanduiding stabilisatie geen regels en kan een fabrikant kiezen welke aanduiding er wordt gebrukt, soms in procenten, dan weer in een cijfercode of een derde gebruikt een naam. Ook daarin is geen overeenstemming bereikt door de aanbieders.
100% van fabrikant A kan heel anders liggen als een bed met dezelfde stabilisatie van aanbieder B.

Uiteraard gelden voor softside waterbedden dezelfde eigenschappen als die van de hardside bedden. Het aansluiten van de matras aan het lichaam en de ideale temperatuur voor zomer en winter, wat het ligcomfort van een waterbed onovertroffen maakt. Makkelijk in- en uitstappen, gemakkelijk schoon te houden en opmaken met standaard beddegoed, in te bouwen in elk ledikant maar ook losstaand te plaatsen, zuinig met energie en leverbaar in heel veel mooie modellen. Dat zijn de bijkomende voordelen van een softside waterbed.