8,8!

Hardside waterbedden

Het hardside waterbed is altijd uitgevoerd met een harde omranding, meestal hout of met stof bekleed materiaal.
Dit bed wordt nog zelden als compleet nieuw verkocht.

Al sinds 1986 verkoopt Waterslaper waterbedden op de particuliere markt. In het begin waren er uitsluitend de hardside modellen. Dit is het type waaraan heel vaak wordt gedacht door mensen die niet bekend zijn met het produkt als het gaat om waterbedden. Een zak in een bak, die al beweegt als je er maar naar kijkt. Termen als 'zeeziek' en 'er uit vliegen als de partner draait' behoren echt tot het verleden.

Omdat een waterbed zich aanpast aan het lichaam, wordt het hele lichaam ondersteund 'gedragen', waardoor de druk op de huid zodanig laag wordt dat de bloedsomloop niet wordt geremd. Dit geldt met name voor de wat lichter gestabiliseerde bedden, maar ook bij een zwaardere stabilisatie blijft het bed perfect aansluiten.

Stabilisatie is de mate waarin de beweging van het bed wordt geremd. Daarvoor wordt een vorm van stabilisatiemateriaal (meestal fiber) gebruikt en aangeduid in eendiverse stappen van laag naar hoog. Laag is veel bewegend en hoog is nauwelijks bewegend.
Helaas gelden er in aanduiding stabilisatie geen regels en kan een fabrikant kiezen welke aanduiding er wordt gebrukt, soms in procenten, dan weer in een cijfercode of een derde gebruikt een naam. Ook daarin is geen overeenstemming bereikt door de aanbieders.
100% van fabrikant A kan heel anders liggen als een bed met dezelfde stabilisatie van aanbieder B.