8,8!

Lichtgewicht waterbedden

In sommige situaties is het wenselijk dat een watermatras wordt gebruikt vanwege de drukverdeling en -verlaging, maar dat het toch verstelbaar moet zijn. Oplossing is wellicht een lichtgewicht waterbed.

Dit is een matras met een kern van schuim waarin in een uitsparing een lichtgewicht watermatras ligt van 90-100 liter inhoud.
Door zijn geringe inhoud en/of speciale vorm kan de matras aan het hoofdeinde worden versteld. Daarvoor is wel een zwaardere bodem vereist, die niet aan het voeteneinde kan worden versteld.

Waterslaper heeft twee merken in het assortiment:

  • Bodyform, een bed met een waterlaag van ca 10cm, afgedekt met een schuimlaag naar keuze, die de hardheid bepaalt. De fabrikant geeft aan dat dit bed eventueel ook zonder verwarming kan worden gebruikt. Ook zijn er gelijk uitziende matrassen die als partnermatras kunnen worden gebruikt met een luchtkern als vulling, of een schuimvariant. Deze matrassen kunnen zelfs naast elkaar in een grote hoes worden gelegd (geen naad).
  • Cascade, een lichtgewicht waterbed met een trapezium-vormige waterkern die de druk anders verdeelt over de matras. Dit model is al vrij lang op de marrkt en is onlangs geheel ge-upgraded om weer aan de hedendaagse eisen te voldoen.

Neem wel even contact op met Waterslaper, daar deze matrassen niet standaard staan opgesteld in de showroom.

 

Gerelateerde producten: